Хөргөгчид хадгалж болохгүй 6 төрлийн бүтээгдэхүүн


.

Хөргөгчид хадгалж болохгүй тийм бүтээгдэхүүнүүд бий. Энэ нь:

  1. 1. Талх

Хэрвээ үүнийг хөргөгчид хадгалвал, талх түргэн хатаж, элдэв үнэрийгөөртөө шингээдэг байна. Талхыг бин битүү хайрцагт хийж мэдээж болно, тэгвэл талх шинэ хэвээрээ байх болно.

  1. Хаш, давжаа хулуу, өргөст хэмх, улаан лооль зэрэг их шүүслэг

хүнсний ногоо.

Эдгээр ногоонд дулаан маш хэрэгтэй, тиймээс тасалгааны температурт хадгалвал зохино. Харин хөргөгчид хадгалах юм бол, эдгээр нь амтаа алдаж,хар толботож, ялзарч эхлэж мэднэ.

  1. 3. Картофель

Төмсөнд агуулагддаг цардуулж бага температурт сахар болж хувирдаг.Төмсийг цаасан уутанд хийгээд амбаар юмуу агуулахад хадгалах нь дээр.

.

  1. 4. Чихэр, шоколад

Шоколадны гадна тал чийгтэж, энэ нь хэсэг хугацааны дараа хатдаг. Шоколад сахарын жижиг талстаар бүрхэгдэж эхлэх бөгөөд энэ нь амтат чанар болон эстетикийн шинжээ алдахад нөлөөлдөг юм.

  1. Нимбэглэг төрлийн жимс, илжгэн чих, анар болон бусад бусад

иймэрхүү жимс

Эдгээр жимстэй болгоомжтой харьцах хэрэгтэй, юу гэвэл халуун орны жимс жимсгэнүүдялзарч, хорт бодис ялгаруулж мэднэ.Эдгээр жимсийг хадгалахын тулд цаасан боож, хуурай дулаан газарт, жишээ нь шүүгээ юмуу гал тогооны өрөөний тавиур дээр тавих хэрэгтэй.

  1. 6. Сармис, сонгино

Харанхуй сэрүүн газар болон тор нь сармис, сонгино хадгалах хамгийн сайн нөхцөл юм.Тор нь шаардлагатай агааржуулалтыг бүрдүүлж өгдөг.

С.Инда

СЭТГЭГДЭЛ БИЧИХ